ALEXANDRE PÉRIGOT


Alexandre Périgot 1959’da Fransa’da dogdu, Paris’te yasiyor. Périgot’nun enstalasyonlari ve videolari bir etkilesim atmosferi yaratmak adina izleyicinin katilimini talep ediyor. Alexandre Périgot ayni zamanda enstalasyon ve performanslariyla müzik ve dans dünyasini da arastiriyor. Périgot, 2003’te Venedik Bienali’nde “Radio Popeye/Temel Reis Radyosu” isimli dev panolardan olusan çalismasini sergiledi. Bundan önce, “Let’s Entertain/Eglendirelim” (2000-2001) adli sergiye “Fanclubbing” adli yapitiyla katildi ve yakin dönemde, 2002’de Cenevre’de MAMCO’da ve FRAC Languedoc Rousillon’da kisisel sergiler düzenledi. 2001’de “Maison Témoin (Maison Dalida)” adli çalismasini Pompidou Merkezi’nde, 2004 yazinda Marsilya’da Friche Belle de Mai’de “Maison Témoin (Maison d’Elvis)” – Graceland’in yeni yapimini, 2006’da Rennes’de La Criée’de “Palais Popeye”, Chiangmai’de Land Foundation’da da “Elvis House” adli çalismalarini sergiledi. Périgot’un son kisisel sergisi “Pipedream”, Glasgow’daki Tramway galerisinde 5 Temmuz 2007’de açildi.

Ses Sinirlari

ILOVE69POPJEGUKLETKAREDNAYEKHOVICHISAINKHONAMCHYLAKDRUMEC STASYAGASKODOTELIVEREKDUNDUNMESSERCHUPSPSYCHOCUKIERSHUKAR COLLECTIVEZOAMBOZOETWORKESTRAOYOUNGGEORGIANLOLITAZFEDAYIPA CHALOLLOBRIGIDAGOGOLBORDELLOUNFORMALS.A.FLIRAVEGASOPOTBABAZULA

“Ses Sinirlari”, Estonya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Tuva, Belarus, Moldavya, Macaristan, Letonya, Polonya, Romanya, Slovenya, Ermenistan, Hirvatistan, Ukrayna, Azerbaycan, Arnavutluk, Makedonya, Litvanya, Sirbistan, Bosna ve Türkiye’den müzik gruplarini bir araya getiriyor.
Avrupa’nin sinirlarini geriye itmek için Sinir Palas’a hosgeldiniz. Hareketli partisyonlardan olusan parça labirentinde, Dogu ülkelerinden gruplardan alintilardan olusan, Simon Fisher Turner bestesi bir soundtrack yayiliyor. Duvarlarda gruplarin ismi bir araya toplanmis ve karistirilmis. “Ses Sinirlari” farazi bir sinir çiziyor. Grup ve ülke seçimi genis kapsamli degil; en fazla on bes senelik geçmisi olan bir müzik sahnesinin özgün müzik seçeneklerini yansitmak istiyor. Ses boyutlari devrimlere damgalarini vurmus, hatta Letonya kendi devrimine ‘sarki söyleme devrimi’ adini vermis. Rock’n’roll uzun sure hükmünü sürmüs olsa da, temsilcilerinden bazilari enstrümanlarini diz üstü bilgisayarlar veya platinumlar, endüstriyel müzik veya hip hop, tekno ve rap için kolayca terk ettiler. “Ses Sinirlari” marjinal pratikleri destekleyerek, bize egzotik anlatimlar gibi degil, ortak kültürümüzün gübresi gibi ulasmalarini sagliyor.

Soundtrack: Simon Fisher Turner
Afis tasarimi: Jocelyn Cottencin
“Ses Sinirlari” müzikleri Tramway, Glasgow’da, Temmuz 2007’de kaydedildi.